איך לצלוח תהליך תכנון ובניה ולשמור על הזוגיות

:) זה לא סוד שבני זוג לא תמיד חושבים אותו דבר ולפעמים אפילו בדיוק הפוך. צורת החשיבה השונה בדרך כלל באה לידי ביטוי באופן בולט יותר כשנמצאים מול בחירות והחלטות חשובות.

תהליך תכנון עיצוב ובניה אוצר בתוכו אינספור רגעים של קבלת החלטות, בחירות, שינויים, גוונים חומרים גמרים, תקציבים- ולכן הוא יכול בקלות להציף אי הסכמות, ויכוחים) ואפילו מריבות(.

לעיתים קרובות, התהליך הזה, שמתחיל בהתרגשות גדולה, מלווה בהרבה חלומות, רעיונות, והשראה הופך למשהו קצת מציף ומבלבל. אנחנו פתאום מרגישים שקשה לנו מאד להגדיר מה בדיוק אנחנו רוצים, ויותר מזה- מה אנחנו צריכים. קשה לנו להסביר במילים את התחושות והחלומות שנמצאים לנו בתוך הראש, אפילו אחד לשני, אנחנו מתקשים לתעדף על מה אין שום סיכוי שמתפשרים ועל מה אפשר לוותר, ולכל זה מצטרף נושא התקציב כשחקן מרכזי.

כל המערבולת הזו יוצרת חוסר תקשורת ומתחים וכדור שלג שהולך וגדל, כדור השלג הזה נובע בעיקר מחוסר תכנון נכון של התהליך.

תחשבו רגע על עצמכם במסלול טיול ארוך, מתי אתם מצליחים ליהנות ממנו?

קודם כל, כשבחרתם את אורך המסלול, בדקתם שהוא מתאים לכם, לזמן הטיול שהגדרתם להרכב המשפחתי ולגילאי הילדים. שנית, כשאתם יודעים מה השלבים בדרך, האם המסלול מורכב מעליות וירידות, כמה זמן הוא צפוי לקחת ומהי נקודת הסיום שלו. וכמובן, שהצטיידתם בהתאם- שתיה אוכל נשנושים וכובע.

אם נקביל את תהליך התכנון למסלול טיול, נבין שכדאי להתכונן ולהיערך מראש בכדי להגיע לתוצאות הרצויות ואפילו להצליח ליהנות מהדרך, והכי חשוב- נמנע מעצמנו הרבה שאלות אי וודאות ובלבול שבלעדיהם נשאר הרבה יותר רגועים וממוקדים.

כצעד ראשון חשוב מאוד להגדיר את הצרכים ולעשות תאום ציפיות. נדייק את מטרת הפרויקט,  את התכולה שלו ונמקד את היעד שאליו אנחנו שואפים להגיע. אם כבר בשלב הזה נבין שהצפיות בינינו אינן תואמות, נוכל לבר על הדברים עוד בשלבי התכנון, ויהיה לנו הרבה יותר קל למצוא את נקודות האיזון, להביא לידי ביטוי את הדברים החשובים לכל אחד מאיתנו ולהרכיב את התכולה שמתאימה עבורנו.

בצעד שני חשוב להבין איך נראה תהליך תכנון ועיצוב הבית שלפניו עומדים, מהם השלבים בדרך, לוחות הזמנים המשוערים לכל שלב, הבירוקטיות והפרוצדורות שאתם נצטרך להתמודד, ואנשי המקצוע שנזדקק להם. אם נצא לדרך כשכל אלה ישבו לנו בראש נדע למה לצפות, נדע באיזה שלב אנחנו נמצאים,
מה כבר מאחורינו ומה עוד אנחנו צפויים לעבור.

כצעד שלישי חשוב להיערך תקציבית- אם מגדירים את מסגרת התקציב ופורסים אותה לחלקי הפרויקט אפשר לדייק ולנהל מעקב על כל אחד מהחלקים ובהתאמה לתקציב ולהגיע לתוצאות מדהימות בלי להיתפס לא מוכנים ומבלי לחשוש  ולוותר על דברים שחשובים לנו מאוד.

לסיכום, תכנון מראש של תהליך התכנון והעיצוב הוא שלב חשוב מאוד ויש לו השפעה עצומה על הצלחת התהליך והנאה מהדרך ובאפשרותו לחסוך מאתנו הרבה אי הבנות, ויכוחים או חוסר הסכמה.